fbpx

Phood Community Farming.

Geniet van de beste groenten, direct van het land, gegroeid midden in Eindhoven. Met elkaar groeien we op basis van aquaponic- en permacultuur principes, volledig duurzaam, sociaal en regeneratief. Ontvang (of oogst) wekelijks je eigen groentebox met recepten, dagvers!

Video afspelen

Een kijkje in de tuin.

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Op 1,5 hectare verbouwen wij het hele jaar door seizoensgroenten in de natuur. Neem een kijkje in de tuin van onze Phood Community Farm aan de rand van Zuid-Oost Eindhoven.

Wekelijks groentepakket.

Hyperlokaal gegroeide seizoensproducten in een wekelijkse farmbox. 

Leren over permacultuur.

Wekelijks steken we samen de handen in de aarde en leren we over permacultuur.

Samen de stad vergroenen.

Samen dragen we zorg voor het land op een ecologische en regeneratieve manier.

Creër sociale impact.

Jouw box zorgt voor meer werk- en leerplekken voor jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Online groei platform.

We leren van de natuur, maar vooral ook van elkaar en via tutorials, recepten en workshops.

Samen leren. Samen groeien.

Op de Phood Community Farm leer je alles over het groeien van ecologische groenten op basis van principes uit permacultuur, aquaponics en andere vormen van (urban) farming. Als Community Farmer word je meegenomen in het groeiproces met gelijkgestemden; hoe je moet zaaien en oogsten, welke planten goed met elkaar samengaan, hoe je je eigen compost maakt en nog veel meer!

Aan de hand van een (groei)schema met bijbehorende taken, help je zo’n 6-8 uur in de maand* mee in de permacultuur tuin of op de aquaponic farm. Je wordt via het online platform op de hoogte gehouden welke taken er op welke dag te doen zijn en waar je je vervolgens op kunt inschrijven.

Onder begeleiding van professionals leer je hoe je zelf eten kan groeien op een natuur inclusieve manier. De producten krijg je vervolgens mee naar huis, inclusief gezonde bijpassende, Phood Kitchen recepten. Er is een ongedwongen sfeer, het is laagdrempelig, leuk, lekker en kraakvers! We groeien onbespoten, lokale en ecologische producten. En dat proef je!

*Geen tijd om fysiek mee te boeren? Meld je dan aan als Community Shopper en ontvang wekelijks een groentepakket met groenten direct van het land!

Hoe werkt het?

Phood Community Farm permacultuur

1

Meld je aan!

Kies een eenmalig, wekelijks of jaarlijks abonnement dat het beste bij jou past: Community ‘Farmer’ of ‘Shopper’.

Community Farm meeboeren

2

Groei mee!

Leer meer over een gezonde voedselketen, aquaponics en permacultuur op het land of via ons online platform.

3

Geniet van de oogst!

Ontvang wekelijks je groentepakket met de beste kwaliteit producten. #betterthanorganic. 

Kies het product dat bij je past

Bekijk hieronder onze groentebox abonnementen! Meld je aan voor een eenmalig, wekelijks, om de andere week of jaar-abonnement. Je krijg direct toegang tot het online Phood Community Farming-platform. Na aanmelding worden de volgende stappen direct duidelijk!

Vanaf € 15,00

Wil je meehelpen op het land en leren hoe je je eigen groente verbouwd? Meld je aan als Farmer en groei je eigen groentebox!

Vanaf € 18,50

Een dagje meeboeren op het land? Dat kan iedere zaterdag, en je krijgt direct de door jouw geoogste groentebox mee naar huis!

Vanaf € 20,00

Wil je wel betrokken zijn, ‘better than organic’ producten bestellen, maar niet zelf meeboeren? Dan is deze box voor jou!

Vanaf € 23,50

De groentebox eenmalig uitproberen, maar liever niet tuinieren? Dat kan! Je kunt de box ophalen of laten bezorgen, dagvers.

Zo denken onze farmers erover.

De Phood Farm locaties.

De Community Farm ligt op 1.5 kilometer van de Caai, tegenover de Rielsedijk 71 in Eindhoven. De Phood Farm Box kun je wekelijks op zaterdag tussen 12.30 en 15.00 ophalen bij Phood Kitchen aan de Hugo van der Goeslaan 2-03. Hier vind je ook de indoor Aquaponics Phood Farm! 

Veelgestelde vragen.

We oogsten doorgaans op zaterdag en pakken dan direct de Phood Farm Boxen in met dagverse producten. Kun je niet langskomen om je groentepakket op te halen op zaterdag tussen 12.30 en 15.00? Stuur ons dan even een berichtje.  

We bieden ook de optie om Phood Farm Boxen op te halen door vrienden of familie, als je er een weekje niet bent bijvoorbeeld. Zo kun je jouw vrienden of familie gezondheid cadeau geven!

Ja! Je kan ook ‘twekelijks’ je pakket ophalen. Dan krijg je een dubbele portie groentebox.

Wekelijks kun je je Farm Box ook aanvullen met beschikbare groenten van het land of extra producten van Phood Kitchen, zoals kombucha of broth. Dit kun je ter plekke afrekenen op het moment dat je je Farm Box ophaalt! 

De Phood Farm Box is volledig plastic- en verpakkingsvrij. Het kratje neem je wekelijks mee en lege glazen verpakkingen lever je in, deze maken we schoon en gebruiken we weer opnieuw! 

Onze overproductie verwerken we in Phood Kitchen producten, brengen we naar de voedselbank of geven we als voeding aan de biggen of terug aan de natuur!

Dat is geen probleem. We vragen 6 – 8 uur per maand hulp, leren, verbinden met elkaar en de handen in de aarde van de tuin. Een ontzettend gezellig en leerzaam samenzijn. Je kunt deze uren vrij indelen per maand en we zijn hier flexibel in. Als je een week niet kan, kun je ook op een ander moment dit inhalen. Je kunt bijvoorbeeld iedere week 2 uurtjes komen helpen op zaterdag ochtend of bijvoorbeeld om de week 3 uur komen op zaterdag of een andere dag.

We hebben gekozen om de terugkerende betalingen te laten voltooien via SEPA Direct Debit. Je hoeft alleen je IBAN en gegevens in te vullen bij het aanmelden en je betaling wordt hierna wekelijks of jaarlijks verwerkt zonder enige moeite.

Geen probleem, dit kan heel makkelijk vanuit het platform in jouw profiel. Hier kun je kiezen voor het Community Farmer of Community Shopper abonnement. Dit kun je altijd aanpassen. Mocht je er toch niet uitkomen, kun je ons altijd even vragen.

Als je wekelijks betaald, kun je wekelijks opzeggen na de eerste maand. Het jaar abonnement loopt voor een heel jaar. Als je hiervoor kiest krijg je 1 volledige maand gratis.

Ja dat kan! Kies dan voor het abonnement zonder community farming, ofwel het ‘Community Shopper’ abonnement. Je krijgt wel toegang tot het platform maar kiest er voor om niet deel te nemen aan de leermomenten op het land. Geen probleem!

De Community Farm bevindt zich aan de Rielse Erven: Tegenover Rielsedijk 71, Eindhoven. 

De meeste Community Farmers komen met de fiets of zelfs lopend! Er is ruimte voor een aantal auto’s op of nabij het terrein, maar we moedigen iedereen aan om per fiets, lopend of het OV te komen. Er is een bushalte op minder dan vijf minuten loopafstand. 

Leuk! Mensen kunnen zich hier aanmelden om een keer vrijblijvend mee te boeren voor €10 en krijgen dan een Phood Farm Meeboerbox mee naar huis met zelf geoogste groenten.

Ja, dat moedigen we graag aan! Als iemand via jou aanmeld krijg jij 2 weken een Phood Farm Box zonder kosten.

Heb je nog vragen?
Neem even contact op!

Wil je een vraag sturen per mail, met iemand van ons bellen om specifieke vragen te stellen of wil je in contact komen om welke reden dan ook? Dat is geen probleem, we staan voor je klaar!

Phood Farm produceert gezonde & verse producten op een duurzame en eco-vriendelijke manier. Wij doen dit voor een lokale afzetmarkt en bieden daarbij een educatieve plek voor de gemeenschap en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Contact

Stichting Phood Farm

Hugo van der Goeslaan 2-03
5613 LG, Eindhoven
Noord-Brabant
Nederland

[email protected]
+316 15 40 07 75

Copyright 2020 – 2021 | Alle rechten voorbehouden | Privacy Beleid | Gebruikersvoorwaarden

KVK:81106505 | BTW: NL861933783B01 | IBAN: NL79RABO0363325131