fbpx
Laden Evenementen

« All Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
apr 14

Alkalisch Koken Workshop | The Phood Way

april 14 @ 10:00 am - 5:00 pm

€185,00 – €430,00

Alkalisch Koken Workshop | The Phood Way

Ontdek de kracht van voeding met Sabine, Phood Kitchen’s oprichtster en chef! Ervaar de transformatie werking van voeding op jouw energie en welzijn. In deze workshop ontdek je jouw smaakpalet, verbind je met lokale ingrediënten, gaan we prachtige gerechten maken en leer je de alkalische kookfilosofie toe te passen in jouw dagelijks leven. Bereid en geniet samen van een complete ‘farm to table’ lunch. Na afloop krijg het Phood Kitchen e-book boordevol alkalische recepten, achtergrond en tips en een alkaline chart voor op de koelkast.

De achtergrond van deze workshop.
“Ik ben een autodidactische chef, die vanaf haar 3e dag in dag uit op de keukentafel bij oma meekeek, op haar 6e begon met koken voor de familie samen met haar zus, haar eerste 5 gangen diner maakte toen ze 11 was, op haar 14e in de keuken begon als afwashulp, op haar 15e ‘chef koude kant’ werd. Dit jaar heb ik exact 20 jaar in verschillende professionele keukens gewerkt, waarvan de laatste 5 jaar in mijn eigen restaurant Phood Kitchen. 

Mijn reis is begonnen vanuit een innerlijke passie, drive en het geloven in een nieuwe manier van eten, een nieuwe manier van een restaurant houden en een nieuwe benadering van de relatie tussen de chef en zichzelf, de chef en de gast, tussen de chef en haar mede chefs, tussen de chef en haar groenten, tussen de chef en het land en de boer. Om iets van oudsher dat onder het stof is beland weer opnieuw te laten leven. Namelijk de échte definitie van restaurant, restaurer (fr), to restore (eng), een plek om te herstellen! En dit is een multi-dimensionale reis die de hele sociale voedingsketen raakt van boer tot bord. En deze reis begint bij jou!

Koken en in de keuken zijn was altijd de plek waar ik mezelf vrij voelde en zonder moeite kon creëren. Smaken kwamen naar me toe, ik zag gerechten voor me en op gevoel ontdekte ik bereidingen die niet uit boekjes kwamen. Soms leek het alsof mijn oma ze me had ingefluisterd. Nachten lang deed ik onderzoek naar gerechten, bereidingen, ingrediënten, gezondheidsvoordelen, smaken en kleuren. Vanaf mijn 19e ben ik gaan duiken in hoe eten mij kan helpen om me gezonder te voelen. Toen kampte ik met een depressie en ben de ‘alternatieve’ routes gaan bewandelen om tot antwoorden te komen. Ik kwam er achter dat voeding een ENORME directe impact had op hoe ik me voelde, maar ook dat ik dit relatief snel bij kon sturen. Ik besefte steeds meer dat voeding een cruciale persoonlijke ontdekkingsreis is, maar dat er wel basis simpele regels gelden en tools zijn die universeel zijn voor ieder lichaam om optimaal te functioneren (en sorry to say, dat is niet de schrijf van 5 ;)). En dat onderzoeken is zo zo zo leuk! Het was met vallen en opstaan tot ik in 2022 in aanraking kwam met Mesologie, de Alkaline way of eating, Tai Chi Chi Kung, en de connectie tussen deze drie. En dat veranderde alles in mijn persoonlijke leven en ook in mijn leven als (alkaline) chef.

Koken is een van de mooiste kunstvormen van binnenuit, en het begint met de ‘spark’ die jou laat lachen, gloeien en glunderen. Je verliefd laat voelen. Je vlinders laat ervaren in je buik wanneer je een gerecht ziet, proeft of alleen al leest op papier. Die je uitdaagt en op de proef stelt. Die je creativiteit eindeloos kan laten stromen in ondenkbare richtingen die ook jou zelf gaan verrassen! En binnen de kaders die jouw lichaam aangeeft en nodig heeft om optimaal te presteren. Je wordt een geweldig team met jezelf en vanuit daar voor anderen. Ieder één heeft een unieke ‘signature’, uniek smaken pallet en het mooiste is als je dat weet te ontdekken en vanuit daar kunt gaan vertrouwen op de chef in jou. Want liefde gaat door de maag, maar begint in jou! Ik geef je puur een aantal handvaten waarmee we samen aan de slag gaan en die jij zelf heel simpel iedere dag kunt blijven toepassen en ontwikkelen. Ga je mee op reis? Ik beloof je dat het een geweldig avontuur zal zijn die nooit eindigt!

De onderwerpen van de workshop zijn:

1. Korte achtergrond van ‘The Phood Way of Cooking’
In het kort het verhaal, filosofie en de manier van intuïtief werken van Sabine en Phood Kitchen.
2. Let’s discover the tool box!
Het alkalische dieet (incl. alkaline chart), de Tai Chi van koken, jij de chef-kok: jouw vision board en ‘signature’.
3. Smaak en productkennis verbreden
Phood Kitchen Basics: wat vind je in onze keuken en wat niet en waarom (pannen, oliën, boters, kruiden etc.), wie zijn onze boeren en waarom, we ontdekken onze kenmerkende (lokale) ingrediënten, bereidingstechnieken en de voordelen ervan.
4. Onze favoriete recepten maken, opmaken (platen) & ETEN!
Het bereiden van ‘broth bowls’, het maken van rauwe ‘summer rolls’, het maken van vegetarische ‘hot pots’, het maken van ‘slow juices’ en ‘smoothies’, het maken van salades en kombuchadressing met snelle ‘pickles’, powerballs. Het is als een voorproefje van alles, dus je behandelt al onze verschillende technieken vanuit een praktische vogelvlucht. Phood is kleurrijk en we willen altijd ons land weerspiegelen, dus er zullen VEEL verse kruiden en bloemen beschikbaar zijn om je gerechten te laten stralen. En we duiken in de combinaties van ingrediënten, hun bereidingstechnieken (waarom we sommige rauw, gestoomd, gepekeld of als stoofpot eten) EN hun gezondheidsvoordelen.
5. Vragen en verdiepen
Na de lunch nemen we de tijd om te discussiëren, vragen te stellen en onze kennis in bepaalde technieken en recepten te verdiepen. Vergeet niet dat je bij de workshop ons online e-book ontvangt met meer dan 75 recepten en een samenvatting van alle achtergrondinformatie die we in deze workshop hebben behandeld. Ik beloof je dat onze technieken eenvoudig zijn en dat we ze grotendeels op deze dag zullen behandelen. Na deze dag kun je dus met gemak IEDER recept uit het kookboek maken.

Doelgroep
De Alkalisch Koken Workshop is toegankelijk voor iedereen, mét of zonder enige kook-ervaring. Na deze workshop krijg je de handvaten om zelfverzekerd, vol passie en met meer helderheid en simpele praktische kennis jouw gezonde eet-doelstellingen waar te maken en jezelf, vrienden en familie te verrassen met heerlijke gezonde gerechten!

Deelnemers
De maximale deelname is 12 personen.

Duur
Eén zaterdag, 14 april 2024, van 10.00 uur tot 17.00 uur, inclusief koffie, thee, kombucha, gezonde versnaperingen en een heerlijke (vegetarische) lunch. Inloop is vanaf 09.30u.

Locatie
De workshop wordt bij Phood Kitchen/Farm gehouden, Hugo van der Goeslaan 2-01 te Eindhoven. Parkeren is gratis.

Jouw Investering
De kosten bedragen 250,- euro.
Ben je al Phood Community Member (farmer of shopper), of kom je met twee personen? Dan krijg je extra korting!

De prijs voor de Alkalisch Koken Workshop | The Phood Way is inclusief:
Lunch, koffie, thee, kombucha en gezonde versnaperingen.
Bij de cursus ontvang je ons Phood Kitchen E-book (t.w.v. 45eu) met ruim 75 recepten, achtergrondinformatie en een mooie handige alkaline chart (t.w.v. 17,5eu) voor op de koelkast.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Tickets zijn niet meer beschikbaar

5 mensen zijn aanwezig Alkalisch Koken Workshop | The Phood Way

Gegevens

Datum:
april 14
Tijd:
10:00 am - 5:00 pm
Kosten:
€185,00 – €430,00
Evenement Categorieën:
, , ,
Site:
www.phoodfarm.org

Locatie

Urban Binnen Farm
Hugo van der Goeslaan 2-01
Eindhoven, Noord-Brabant 5613 LG Netherlands
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie

Organisator

Phood Farm
Telefoon
+31641121765
E-mail
info@phoodfarm.org
Bekijk de site van Organisator